Pyramid Python

Posted onby admin

Pyramid MCQ Questions & Answers

Pyramid MCQs : This section focuses on 'Pyramid' of Python Frameworks. These Multiple Choice Questions (MCQ) should be practiced to improve the Pyramid skills required for various interviews (campus interviews, walk-in interviews, company interviews), placements, entrance exams and other competitive examinations.

Pyramid MCQ Questions & Answers. Pyramid MCQs: This section focuses on 'Pyramid' of Python Frameworks. These Multiple Choice Questions (MCQ) should be practiced to improve the Pyramid skills required for various interviews (campus interviews, walk-in interviews, company interviews), placements, entrance exams and other competitive examinations. Patterns can be printed in python using simple for loops. First outer loop is used to handle number of rows and Inner nested loop is used to handle the number of columns. Manipulating the print statements, different number patterns, alphabet patterns or star patterns can be printed. Some of the Patterns are shown in this article. Conda install -c anaconda pyramid Description. As a framework,its primary job is to make it easier for a developer to create an arbitrary web application. The type of application being created isn't really important; it could be a spreadsheet, a corporate intranet, or a social networking platform.

1. Which of the following is true about Pyramid?

A. Pyramid is a general and open source
B. Pyramid is a web application development framework
C. Pyramid is a built in python
D. All of the above

View Answer

Ans : D

Explanation: Pyramid is a general, open source, web application development framework built in python.


2. Python Pyramid is a __________________ to write down web applications easily.

A. miniframework
B. microframework
C. nanoframework
D. Both A and B

Pyramid PythonPyramid

View Answer

Ans : B

Explanation: Python Pyramid is a microframework to write down web applications easily.


3. Pyramid belongs to?

A. Python 2
B. Python 3
C. Both A and B
D. None of the above

View Answer

Ans : C

Explanation: Pyramid belongs to Python 2 and Python 3. Pyramid supported by Python enables the development of complicated and complex software with minimum effort.


4. Which of the following are major features of Python Pyramid?

A. Python Pyramid one can associate numerous views with just one single route.
B. With Python Pyramid transaction management system, there is little left for the user to do
C. Python Pyramid comes with in-built authorization
D. All of the above

View Answer

Ans : D

Explanation: All of the above major features of Python Pyramid


5. _____________ in Python Pyramid are questions that return true or false.

A. Decorators
B. Predicates
C. Renderers
D. None of the above

View Answer

Ans : B

Explanation: Predicates in Python Pyramid are questions that return true or false. They also shorten the situations where view or routes are called. Moreover, predicates match the callable view with the home route and posts to the requests by HTTP.


6. Python Pyramid is an exceedingly flexible, open-source framework.

A. TRUE
B. FALSE
C. Can be true or false
D. Can not say

View Answer

Ans : A

Explanation: True, Python Pyramid is an exceedingly flexible, open-source framework.


7. Which of the following are Built-In Renderers?

A. String Renderer
B. JSON Renderer
C. JSONP Renderer
D. All of the above

View Answer

Ans : D

Explanation: All of the above are Built-In Renderers.


8. ZPT stands for?

A. Zero Page Templates
B. Zope Producing Templates
C. Zope Page Templates
D. Zope Page Type

View Answer

Ans : C

Explanation: Zope Page Templates is a package of Python that employs Templates for the Page in Zope but operates outside Zope.


9. The framework can be a little easy to understand for someone who has a less experience with coding.

A. Yes
B. No
C. Can be yes or no
D. Can not say

View Answer

Pyramid Python Program

Ans : B

Explanation: No, The framework can be a little difficult to understand for someone who has a less experience with coding.


Python

10. The file is inserted into the ZPT instance by using the ___________ method.

A. write()
B. read()
C. execute()
D. end()

View Answer

Ans : A

Explanation: The file is inserted into the ZPT instance by using the write() method.


Pyramid Python Vs Flask

Discussion